« »Oma's Stoofvlees

Gepubliceerd op 04-04-2016

Deze week in de aanbieding: Runderhachee vlees. Daarom ook dit overheerlijke Oma's recept voor stoofvlees. Super gemakkelijk te maken, een paar simpele instructies volgen, kan niet fout gaan....

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gr. Rundshacheevlees (op kamertemperatuur)
- 500 gr. uien
- 2 Theelepels rietsuiker
- 2 Eetlepels bloem
- 5 dl. Runderbouillon van tablet
- 1 Fles Leffe bruin of ander bruin bier
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- 100 gr. margarine
- Flinke scheut olie(om te bakken)
- Peper en zout
- 2 flinke sneeën peperkoek in blokjes

Gereedschap:
Pan met dikke bodem (het liefst een gietijzeren pan)

Voorbereiding:
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden, uien schillen en grof snijden

Bereidingswijze:

Smelt de margarine in de pan tot alle belletjes zijn weggetrokken en doe er dan een flinke scheut olie bij en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees ruim bestrooien met zout en peper en de bloem.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min. goed doorbakken, tot alles een bruin korstje heeft, het hoeft niet gaar te worden!

Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens 3 minuten doorbakken.
De bouillon en het flesje bier even voorverwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De peperkoek er doorheen strooien. De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen. Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen. (vanaf 4 uur is het lekker, na 6 uur NOG lekkerder)

Als u geen sudderplaatje heeft, zet dan de gloeiendhete pan op de kleinste pit en draai deze helemaal zachtjes.

De kunst is om de deksel op de pan te laten en het recept haar werk te laten doen!

Eet Smakelijk!

1459752218e0ced6406214ccbc9c756bb0d39e5035.png