« »Lamsboutschijf

Gepubliceerd op 07-04-2016

Omdat we zo ongelofelijk trots zijn op ons overheerlijke lamsvlees vandaag een recept voor de relatief onbekende lamsboutschijven.

Het duurt ongeveer 1,5 uur om het lekker klaar te maken, maar dan heb je wel een feestmaal te verorberen.

Ingrediënten:
- 6 Lamsboutschijven
- 500 ml runderbouillon / bos paddenstoelen
- 350 ml volle rode wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 eetlepels verse Marjolein
- 2 laurierbladeren
- 6 waspenen
- 4 sjalotjes
- Bloem
- Peper en zout


Voorbereiding:
Doe peper en zout in wat bloem en draai het vlees daar doorheen. Zodat alles goed bedekt is.

Bereiding:
Bak het vlees in enkele lepels olie bruin, haal het uit de pan en houd het warm.
Je mag hiervoor ook een “pittige” olie gebruiken of een pepertje toevoegen.
Roerbak de waspeen en de sjalot tot ze wat glazig zijn. Voeg de rode wijn, bouillon, tomatenpuree en laurierblad toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
Voeg dan het vlees weer toe en laat dit zeker een uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan, draai desgewenst het vlees op zijn tijd. (Dat is niet per se nodig!)

Haal na een uur het deksel van de pan, draai het gas hoog, voeg de marjolein toe en kook het vocht in onder regelmatig roeren, zodat niets aanbakt. Blijf dit doen tot er een dikke brei ontstaat. Het vlees kan in de pan blijven gedurende het inkoken.

Serveertip: 
Serveer met rijst en een salade. Een klassieke risotto past ook goed bij dit gerecht. Maar als je meer van de aardappels bent, is een heerlijke puree met wat kaas erg lekker!


Eet Smakelijk!

1460011944d8d88b0cde6c234a9dfa7cd403e8eda6.jpg