« »Babi Pangang

Gepubliceerd op 13-04-2016

Ingrediënten:
-1 kilo hamlappen
-2 kleine blikjes tomatenpuree
-2 eetlepels ketchup
-3 eetlepels ketjap (manis)
-2 a 3 eetlepels sambal (Oelek)
-½ liter water
-1 potje atjar tjampoer
-1 kopje suiker
-1 a 2 eetlepels maïzena
-3 teentjes knoflook
-1 vingerkootje lang chili pasta (tube van Silvo) of eetlepel sambal
-1 theelepel gemberpoeder of 1 gemberpasta
-Zout

 

Deze babi pangang is supergemakkelijk en in een handomdraai gemaakt met kruiden die bijna altijd in je keuken te vinden zijn.

Voorbereiding
Meng 3 eetlepels ketjap met de fijngesneden knoflook, chilipasta, gemberpoeder/pasta, marineer hierin de in blokjes gesneden hamlappen, ongeveer 2 uurtjes.

Bereidingswijze
Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer [incl. sap], en suiker bij het vlees. Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. Op het laatst aangemaakte maïzena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. Super makkelijk en altijd een succes!

Serveertip
Heerlijk met witte rijst, stukjes ananas en kroepoek. (Dat mag natuurlijk ook gewoon een zak kroepoek zijn)

Eet Smakelijk!

1460377857243a7e58e95696c3e37622d1690b72e6.jpg