« »Pulled Pork (vanwege het succes)

Gepubliceerd op 13-06-2016

Overal kom je het tegen, wij hebben een recept waarbij je niet 12 uur achter een BBQ hoeft te staan, en waarbij je geen heel varken nodig hebt.

Ingredienten:
- 1 Halscreb / Procureur van 1 Kilo
- 150 ML Kippenbouillon
- 75 ML Wijnazijn
- 3 Uien grof gesneden
- 4 Teentjes knoflook grof gehakt
- 200 ML BBQ-saus of Chili saus
- 4 Eetlepels Bruine Bastard Suiker
- 1 Eetlepel Olijfolie
- 1 Eetlepel Franse Mosterd
- 2 Theelepels Paprika poeder
- 2 Theelepeltjes gedroogde Thijm
- 1 Theelepel Cayenne peper (of meer of minder)
- 2 Theelepels zout (of meer of minder)

Voorbereiding:
Het duurt ongeveer 5 tot 6 uur voordat het vlees echt helemaal goed is, begin daarom ruim van tevoren ('s middags of de dag ervoor).
Het vlees wordt normaal geserveerd op een broodje met koolsalade, maar met aardappelpuree, frietjes of rijst is het ook echt heerlijk!

Bereiding:
Neem een grote, stevige pan met deksel die in de oven mag. Verwarm je oven tussen de 90 en 110 graden, afhankelijk van de sterkte van je oven.
Vul de pan met de olijfolie en de rest van de ingrediënten, meng en zet hem in de voorverwarmde oven. Neem na twee uur een kijkje en zet voorzichtig de pan op het fornuis. Haal de deksel van de pan en voeg wanneer er veel vocht verdampt is een scheut water toe. Herhaal dit nog twee keer.

Na vijf tot zes uur is het vlees als het goed is zacht genoeg en kun je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekken. Lukt het nog niet zo goed? Zet de pan dan nog even terug in de oven totdat het vlees wel zacht genoeg is.

Trek met twee vorken het vlees in een aparte schaal of pan uit elkaar en meng vervolgens met het overgebleven vocht. Serveer op een broodje met zelfgemaakte koolsla.

Eet Smakelijk !

1465798317d7162b3807a9c0a0561c388296471a63.jpg